הטאבון המסורתי במקור הוא תנור העשוי מחימר, אפשר להכין בו פיתות, מאפים, ירקות, פיצות פוקאצ’ות ועוד. מבנה הטאבון פשוט אך יעיל – כיפת מחוממת על ידי עץ, גז או חשמל. החום נשמר בתוך התנור, ויוצר טמפרטורה עקבית וגבוהה המושלמת לאפיית כל סוגי הבצק. הטאבון הוא חלק חשוב מהתרבות והמטבח של המזרח התיכון והוא נמצא בשימוש נרחב עד היום ובין השאר מככב בתור עמדת טאבון לאירועים.
מה אפשר להכין עם עמדת טאבון לאירועים?
הפיתה שכולנו מכירים ואוהבים היא אחד המאכלים האהודים ביותר במטבח המזרח תיכוני. אפיית פיתות בעמדת טאבון נותנת להן מרקם וטעם ייחודיים וכמו שכולנו יודעים, אין שום דבר שיכול להשתוות לפיתה חמה שזה עתה יצאה מהתנור.
עוד אפשר להכין בתוך עמדת טאבון לאירועים פוקצ’ה – סוג של לחם שטוח שמקורו במחוז ליגוריה שבאיטליה. הפוקצ’ה עשויה בדרך כלל מקמח, מים, שמרים, מלח ושמן זית, וניתן להוסיף לה מגוון תוספות כגון עשבי תיבול, זיתים וגבינה. איך מכינים פוקצ’ה? תחילה מותחים את הבצק לצורה מלבנית ולאחר מכן יוצרים גומות עם האצבעות. לבסוף מכסים את הבצק עם מרכיבים לבחירתכם, כגון רוזמרין ומלח-ים ושמים בטאבון שתוך זמן קצר אופה את הלחם. לחם פוקצ’ה מוגש לרוב כמתאבן או כנשנוש, אך הוא יכול לשמש גם כבסיס לכריכים או כתוספת. לכן, הוא מתאים לכל סוג של אירוע ועמדת טאבון לאירועים יכולה להיות גם העמדה המרכזית באירוע וגם עמדה שהיא תוספת לעמדות לשאר דוכני המזון. ניתן להכין לחם פוקצ’ה במגוון סגנונות שונים כמו פוקצ’ה אל רוזמרינו שמעליה רוזמרין או פוקצ’ה אלה ג’נובזה עם זיתים ובצל. וריאציה פופולרית נוספת היא פוקצ’ה אל פורמג’יו, בתוספת גבינה.
בעמדת טאבון לאירועים תוכלו להכין מנה איטלקית נוספת – פיצה, שהיא כפי שיודעים כולם – הרבה יותר מאשר סתם בצק מכוסה בתוספות. למרות שבדרך כלל הפיצה מוכנה מבצק שמרים פשוט יחסית, מכסה אותה שכבה עבה של רוטב עגבניות ומעליהן גבינת מוצרלה. לסיום, אפשר לבחור בין מגוון עצום של תוספות אפשריות שמשדרגות את טעמה של הפיצה. לא אוהבים רוטב עגבניות? באירוע עם קייטרינג חלבי תוכלו להזמין פיצה על בסיס שמנת או חלופה אחרת עם גבינה טבעונית.
עוד טוויסט מעניין של עמדת טאבון לאירועים הוא מיני-פיצות: פיצות קטנות בגודל ביס שיאפשרו לאורחים שלכם להתנסות במגוון תוספות וטעמים ולשוחח בקלות גם תוך כדי אכילה – כך שיוכלו ליהנות גם מחברה טובה וגם מהאווירה הקולינרית של האירוע.
עמדת טאבון לאירועים ומגוון מאפים מיוחדים

אם אתם מחפשים עמדת טאבון לאירועים שבאמת תשדרג את החוויה, הכניסו לתוכה סמבוסק – מאפה בצורת חצי סהר ממולא במגוון תוספות. בסמבוסק תוכלו למצוא בצל, תרד, שעועית, פטריות ועוד. כמו מאכלים רבים אחרים הנאפים בטאבון מקורו של הסמבוסק במזרח התיכון והשורשים שלו הולכים אחורה 1,000 שנה לפחות! מאפה נוסף הוא פיתה עם זעתר שמשמחת כל חך.
עמדת טאבון ופיצות, האם זה מומלץ לאירועים?
אחד הטרנדים העכשוויים באפיה בעמדת טאבון לאירועים הוא שילוב של בין מזרח ומערב. שירותי קייטרינג רבים משתמשים כיום בעמדת טאבון לאירועים כדי ליצור מנות ייחודיות המציגות את מגוון הטעמים שיוצאים מהטאבון.
מגמה נוספת היא שימוש במרכיבים מקומיים ואורגניים. ככל שאנחנו הופכים מודעים יותר לאיכות הסביבה ולאופן שבו היא משפיעה על בריאותנו, בוחרים שירותי קייטרינג רבים המפעילים עמדת טאבון לאירועים, להיענות לדרישת הלקוחות ולהשתמש יותר ויותר ברכיבים מקומיים. קניה מקומית לא רק מבטיח איכות ואותנטיות אלא גם מאפשרת לנו לתמוך בחקלאים מקומיים ובכלכלה הישראלית.
עמדת טאבון לאירועים – על מה חשוב לשים דגש?
כשבוחרים ספק המפעיל עמדת טאבון לאירועים, שימו לב לכמה דגשים חשובים:
- העמדה מציעה מגוון מנות מזרח-תיכוניות מסורתיות, לצד קולינריה איטלקית ומאפים מיוחדים.
- הספק מקפיד על שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים בלבד.
מפעילי עמדת טאבון לאירועים צריכים להקפיד שהיא תהיה אסתטית ומזמינה ושחומרי הגלם והמאפים יוצגו בצורה מפתה, כי האורחים אוכלים קודם כל עם העיניים.
עמדת טאבון לאירועים היא תמיד אטרקציה מרכזית ולכן חשוב לערוך אותה בהתאם כדי לאפשר לאנשים גישה נוחה ויעילה למגוון הטעמים המוגש.
לסיכום, הזמנת דוכן טאבון פיצות לאירועים היא תוספת ייחודית ואותנטית לכל אירוע משפחתי או חברתי. עיצובו המסורתי והשימוש בחומרי גלם טריים ובטעמים אותנטיים הופכים אותו לאפשרות מושלמת ומומלצת ליצירת חוויה בלתי נשכחת, טעימה ומשביעה לאורחים,
צרו קשר ונגיע גם לאירוע שלכם עם שף פיצות וטאבון מלא בטעמים.